Ouders & Staffen

OUDERPARTICIPATIE

In dit opzicht is onze school wel vrij uniek. Het dagdagelijks bestuur van de weide bestaat niet alleen uit staffen maar ook grotendeels uit ouders. De ouders werken via verscheidene werkgroepen mee aan de opleiding van hun kind(eren). Enerzijds door het mee begeleiden van de staffen anderzijds ook door het mee besturen van de school.

Leefgroepavond

Leefgroepavonden worden enkele malen per jaar georganiseerd om de werking van de klas toe te lichten en vragen van ouders te beantwoorden. Er zijn leefgroepavonden die reeds bij aanvang van het schooljaar vastliggen (o.a. de evaluatievergaderingen), maar ook bij aanvang van een project kan een extra leefgroepavond worden ingelast om naar de idee├źn van ouders in functie van het project te polsen.

Beurten

Ook in Grote Weide is er steeds nood aan beurtende ouders. Zo is er vaak nood aan ouders die voor vervoer kunnen zorgen bij uitstappen, maar daarbuiten zijn wij ook steeds op zoek naar leesouders die in de voormiddag met de individuele kinderen willen lezen of naar ouders die een atelier willen aanbieden.